Blogi prohibiti

Akta nesvaté inkvizice

Vyhlašujeme první ročník soutěže Blud roku!

Vážení uživatelé a ctění blogeři! 

Jako určitý doplněk k úspěšné redakční soutěži inkvizitorské společenství Blogi prohibiti vyhlašuje soutěž o nejbludnější článek: Blud roku!

Harmonogram soutěže

Letošní klání bude, stejně jako v případě paralelní soutěže pořádané redakcí, dvoukolové.

Udávání: 06.05.2018 - 31.5.2018

V první fázi může každý registrovaný uživatel zaslat veřejné nebo anonymní udání bludných článků.

Veřejně se udává vložením komentáře pod tento článek. Za soutěžní udavačský komentář je považován každý, který začíná slovem "udávám" a obsahuje jednu nebo více adres článků zveřejněných na Signály.cz.

Soukromé udání se zasílá inkvizitorovi @dromedar soukromou zprávou, která v předmětu má slovo "udání" a obsahuje jednu nebo více adres článků zveřejněných na Signály.cz.

Každý uživatelský profil může udat nanejvýš pět článků podezřelých z bludu(ů).

V závěru udávací fáze budou všichni autoři udaných článků zprávou upozorněni, aby se, pokud by o to snad stáli, mohli ze soutěže odhlásit.

Soutěž se týká pouze článků publikovaných na uživatelských blozích Signály.cz v období od 31. 5. 2017 do 31. 5. 2018. K případným udáním článků, které tato kritéria nesplňují, nebude přihlíženo. Články členů inkvizitorského společenství Blogi prohibiti a případných dalších uživatelů přizvaných do odborné poroty jsou ze soutěže vyloučeny z důvodu střetu zájmů. (Udání na ně nicméně i přesto vřele vítáme, do limitu soutěžních udání nebudou započítána.)

Výběr nejbludnějších článků: 1.6.2018 - 30.6.2018

Po zveřejnění kompletního seznamu udaných článků bude uživatelům dána možnost k jejich věroučným kvalitám se vyjadřovat a hlasovat o jejich bludnosti ve veřejné anketě. To však na výsledky soutěže nebude mít žádný vliv, protože o pravdě se nehlasuje.

Odborná porota "oddělí ovce od kozlů" a udané články rozdělí na zjevně bludné, pochybné a věroučně bezúhonné (články udané, ale autory ze soutěže odhlášené budou nechány stranou). Z kategorie zjevně bludných pak vybere tři nejbludnější a zveřejní rozbor bludů v nich hlásaných. Tyto tři články budou vkusně vysázeny, vytištěny a slavnostně spáleny na hranici se spravedlivou dávkou síry a smoly, o čemž bude autorům vystaven certifikát.

Z povahy soutěže vyplývá teoretická možnost, že zjevně bludným žádný z udaných článků shledán nebude a výše uvedená "cena" nebude udělena, nebo bude udělena v menším než předpokládaném množství.

Vyhlášení

Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Blud roku se vší pravděpodobností neproběhne v rámci Festivalu UNITED (i když by to nepochybně byla krása). Výsledky budou bez zbytečného odkladu zveřejněny na blogu pořádajícího společenství. Tamtéž bude následně zveřejněn záznam autodafé (které se může z organizačních důvodů nebo na základě povětrnostních podmínek až o několik měsíců zdržet - děkujeme za pochopení). Certifikáty budou vítězným bludařům, pakliže o to budou stát a sdělí své poštovní adresy, rozeslány poštou. Vítězné články získají čestný titul Blud roku signály.cz 2018.

Těšíme se na vaše příspěvky a udání! 

(obrázek je volné dílo, viz zdroj)


V případě dotazů nebo nejasností komentujte tento článek, popř. pište inkvizitorovi @dromedar. 

Zobrazeno 13656×

Komentáře

RealToltekDzehenuti

Tak přátelé :))). Jestli někdo napíše na svém blogu cituji " Ale to je omyl! Bůh není vůbec Duch! Bůh není totiž duchovní, ale božský"

Tak mám pochybnosti jestli vůbec bibli četl. Anebo jen převzal blud o třech osobách a usoudil, že Bůh není duch :))))))))))

Zobrazit 50 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.